مسجد هوشمند، گامی بزرگ در تحقق جامعه‌ای پایدار

نوشته شده در يكشنبه, 11 مهر 1400

 

نه تنها در کشورهای حاشیه خلیج فارس، بلکه در سایر نقاط گرمی که بیشترین انرژی مصرفی مربوط به سیستم تهویه و کولرها است، به کارگیری تکنولوژی هوشمند برای کاهش گازهای گلخانه‌ای الزامی است.

در یک مسجد هوشمند سیستم تهویه توسط سنسورهای دمایی هوشمندی کنترل می‌شود که الگوی مصرف کاربر را شناسایی و از هدررفت انرژی جلوگیری می‌کنند.

با توجه به اینکه مساجد تنها در اوقات نمازهای یومیه که در ساعات مشخصی از شبانه‌روز برگزار می‌شوند مورد استفاده قرار می‌گیرند، یک پروتکل هوشمند با کمک تایمر می‌تواند مصرف برق را کاهش داده و در عین حال فضایی دلپذیر در ساعات پررفت‌وآمد برای نمازگزاران ایجاد نماید.

عملکرد روشنایی و تهویه یک مسجد هوشمند در ساعات تاریک و گرم شبانه‌روز به صورت خودکار تشدید می‌شود. این امر همچنین باعث می‌شود در ساعاتی که مسجد خالی است سیستم تهویه نیز خاموش باشد.

گجت‌های هوشمند TIS با قیمت مقرون به صرفه به شما در تنظیم و کنترل پرده، روشنایی، اسپلیت، آبیاری و دیگر قطعات برقی فضای مسجد بر اساس رفت‌وآمد، روشنایی طبیعی روز، دمای بیرونی و دیگر عوامل محیطی کمک می‌کنند.

خبر خوب این است که با توجه به تنوع محصولات ما حتی مساجدی که پیشتر ساخته شده‌اند هم امکان هوشمند شدن دارند.

 


به علاوه این راهکارها را می‌توان به منظور کنترل انواع سیستم‌های تهویه از جمله اسپلیت و VRF و گرمایش از کف مورد استفاده قرار داد. به کمک تکنولوژی هوشمند، فضاهای گسترده را به سادگی می‌توان مدیریت کرد.

تکنولوژی هوشمند TIS بر اساس اینترنت اشیا قادر است فضایی معنوی خلق کند که هم ضامن رفاه مومنان باشد و هم مدیریت مساجد را تسهیل کند. همچنین با توجه به قابلیت‌های بی‌شمار راهکارهای هوشمند، برگزاری مناسباتی چون رمضان، نماز جمعه و دیگر مراسمات نیز به راحتی امکان‌پذیر است. زمان آن فرا رسیده است که با هوشمندسازی مساجد گامی استوار در راستای پایدارسازی جامعه برداریم.

back to top